FAQ

5/5 - (2 votes)

Имаш въпроси? Тук са отговорите.

Възможно ли е да изтегля кредит ако имам лоша кредитна история?

Да, тегленето на кредит с лоша кредитна история е възможно, но е важно да се знаят някои особености. Вероятно е да ви бъдат предложени по-големи лихвени проценти, за да се компенсира по-високият риск, който представлявате за кредитора. Кредиторите може да поискат обезпечение, като например кола или имот, за да гарантират, че ще получат парите си обратно.

Преди да потърсите кредитор можете да опитате да погасите стари дългове, което ще повиши шанса ви за одобрение.

Възможно ли е да получа кредит ако нямам трудов договор?

Стабилния доход е ключов фактор при одобрението на кредит. Кредиторите често изискват трудов договор, но това не е единствената опция. Ако не разполагате с постоянен трудов договор, можете да разгледате други алтернативни варианти. Един такъв е да докажете доходи от свободна практика, бизнес или други самостоятелни дейности. Друг вариант е да представете документи за доходи от наем, дивиденти, хонорари или други законни източници.

Важно: Дори без трудов договор, допитайте се до финансов експерт или служител на кредитната институция. Те ще ви помогнат да изберете подходящ кредитен продукт с достъпни условия.

Какво да направя, за да взема бърз кредит с най-изгодна лихва?

Трябва да започнете с проучване на пазара. Сравнете лихвените проценти и условията на различни кредитни институции. Не се фокусирайте само върху лихвения процент, а обърнете внимание и на ГПР (годишния процент на разходите), който показва реалната цена на кредита. Запознайте се с различните условия за кредита, като например срок за връщане, такси, комисионни и други. Някои кредитори може да предлагат по-ниска лихва, но с по-кратък срок за връщане или по-високи такси. Подайте заявление за кредит в няколко различни кредитни институции. Така ще получите повече оферти и ще можете да изберете най-добрата.

Какъв срок за погасяване на кредита е най-добре да избера?

По принцип по-малкият срок е свързан с по-ниска лихва, което може да ви спести пари в дългосрочен план. Проверете различните варианти за кредити с по-кратки периоди на погасяване, за да видите какви са условията и да изберете най-подходящия вариант за вас.

Има ли такса, ако реша погася бърз кредит предсрочно?

Дали ще има такса за предсрочно погасяване на кредит е спрямо от критерийте, залегнали в договора. Има кредитори, които предвиждат подобни такси, за да компенсират потенциалните пропуснати лихви, които биха получили, ако задължението по заема е внесено спрямо първоначалния погасителен план.

ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ!

Бързите кредити може да са достъпно решение, когато се нуждаем от спешни средства. Но е важно да помним, че те крият и своите рискове. Много е важно да преценим добре възможностите си за връщане на заема, преди да се ангажираме.

Фирми за бързи кредити в България